Vann.

I de siste dagene har snøen ligget som et vakkert teppe over landskapet. Snøen er ren, den dekker det meste og landskapet får en særegen mykhet. Det er vann i en annen form. Vann er livsviktig for oss. Fysiologisk kan vi bare klare oss uten noen få dager og drikker vi ikke nok vann kommer hodepine og andre ubehageligheter snikende og vi blir langt i fra den beste utgaven av oss selv.

I Bibelen står det mye om vann, blant annet skjedde store og viktige hendelser nettopp ved vann. I landet der Bibelens folk bodde var tilgang til vann livsviktig og flere av tekstene i Bibelen skriver om tilgang til vann som et stort gode både i fysisk og åndelig betydning.

Salig er den som ikke følger lovløses råd, ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete, men har sin glede i Herrens lov og grunner på hans lov dag og natt. Han er lik et tre plantet ved rennende vann. Det gir frukt i rett tid, og løvet visner ikke. Alt han gjør skal lykkes.

Salme 1,1 -3

Vann gir liv til alt som lever og er et stort gode. Vi som bor på Vestlandet er vant til nesten daglige dusjer, ja, vi nyter jo også soldagene, men når det går for lang tid uten regn blir vi engstelige og savner friskheten regnet gir. Slik er det også med vårt daglige åndelige liv. Vi trenger en daglig dusj for å holde oss friske. Vi trenger å holde oss nær rennende vann slik at vi kan bringe med oss det friske livet som Gud vil gi oss og andre gjennom oss.

men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv

Joh. 4, 14

Dette sier Jesus til den samaritanske kvinnen, men han sier det samme til oss idag, så da kan vi velge å ta imot dette vannet, dette livet som han tilbyr. Vil du?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s