Mismot

Har du merket den trettheten som kommer snikende når ting du prøver å gjøre ikke lykkes? I denne trettheten ligger mismotet og lurer og gir jeg et øyeblikk etter, tenker negative tanker, så sitter jeg i saksa og så har vi det gående. I mitt liv er det stort sett bagateller som går i vasken, men fordi det ikke skjer så mye, klarer jeg å gjøre det lille til noe stort.

I forrige uke måtte jeg rekke opp et langt stykke av genseren jeg strikker fordi det ble en alvorlig feil i mønsteret. Suppa som skulle være kremete ble tynn. Jeg skulle ta opp en video av vipa som steg og sank så vakkert, men det ble bare tull, til og med husbonden som er ganske velvillig lurte på hva i alle dager jeg hadde gjort for å klare dette. Det snødde og ble kaldt, ny vinter – å nei! Så, i mitt lille liv ble dette store greier og jeg kjente den velkjente trettheten, mismotet komme sigende…

Heldigvis for meg leste jeg nettopp brevene til Timoteus der Paulus prøver å sette mot i ham ved å minne ham om oppgavene han har foran seg og ikke minst ressursene han har til rådighet:

For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir, kraft, kjærlighet og visdom (sindighet)

2. Tim;1.7

Så hva det nå enn er som gjør meg mismodig, er det på ingen måte Guds Ånd eller noen av de to andre, men mine egne tanker som holder meg fast i en forventning om perfeksjon og å lykkes med alt alltid.

Slik er det jo ikke i livet. Ved hver feil eller tabbe er det noe å lære og når jeg trenger litt trøst og oppmuntring så har jeg Guds Ord og jeg kan se meg om i skaperverket og se alt det rare, flotte og utrolige han har skapt – rett utenfor døren min, faktisk! Og snøen, ja den forsvant og kom tilbake og forsvant… narsissene derimot lot seg ikke merke og stod som stolte spyd gjennom alt,

– der fikk jeg noe å tenke på…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s