Fjerde uken i advent

Med bare noen få dager igjen til jul er det lett at julekaoset og at tanker som må, skal, bør får prege de siste dagene før den store kvelden er her. Er det ikke da helt på sin plass at det fjerde og siste verset i Adventsvers handler om fred?

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned
For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred
på denne lille jord, hvor menneskene bor.

Fred – er det ikke det vi lengter etter når dagene blir turbulente? Når det er kaos både i tanker og følelser, når vi får høre om skremmende hendelser og uroen slår ned i oss? Ordet fred er brukt uendelig mange ganger i Bibelen og hvorfor det? Kanskje nettopp fordi vi trenger å høre om fred? Vi trenger å kjenne at det er fred i oss og rundt oss. Det er fint med spenning, men etter en stund må vi føle fred i tanker og sinn. Vi finner ord om fred i juleevangeliet og i brevene som apostlene skrev om hva Jesus har sagt.

Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang: «Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i !»

Luk. 2;13-14

Dette har jeg sagt dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden.

Joh. 16;33

Fred er bra og godt, fred med Gud er enda bedre. Be ham inn i ditt liv, så vil du få fred.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s