Takk for det gamle!

Er det ikke det vi sier når det nærmer seg et nytt år og vi ser tilbake på året som har gått? Har du noe å takke for? Jeg har! En venninne sa: «Jeg er takknemlig for hver dag jeg kan våkne, stå opp og ha en kropp som fungerer. » Dette sa hun etter en søvnløs natt, med mange urolige tanker. Ja, for det er mulig å være takknemlig for dagen og livet selv om ikke alt er helt supertopp. Tenk igjennom året som har vært. Jeg er sikker på at om du sjekker grundig vil du se at det har vært både oppturer og nedturer. Kanskje flere av den ene sorten enn den andre? Men hva fokuserer du på? Det som har vært av det gode eller det som har vært av det onde eller vanskelige? Vi kan gjøre noen valg her. Det er både sol og skygge som skaper de nødvendige kontrastene og noen ganger kan det vanskelige vi opplever føre til det gode. Det skjer, tenk bare etter og du har sikkert noen eksempler selv.

Bibelen hjelper oss med å holde fokus og Paulus har mange ord som kan hjelpe oss på veien:

Være alltid glade, be uavbrutt, takk Gud under alle forhold! For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus. Slukk ikke Ånden, forakt ikke profetord, men prøv alt og hold fast på det gode.

1. Tess.5;16-21

Dette er bare såååå lett! Ja, liksom. Men han har jo noen andre ord og som kanskje er mer trøsterike:

men Han svarte «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg.

2.Kor. 12;9

Det er ikke «farlig» å være svak, for når vi er det vil vi søke etter styrke og styrken finner vi i relasjonen til Gud.

Med dette vil jeg takke hver enkelt som har lest og likt bloggen dette året. Mitt mål og ønske for den har vært å dele noen gode ord fra Bibelen og noen refleksjoner omkring disse. Takk for 2021 og velkommen til 2022!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s