Nytt år!

Et nytt år har nettopp kommet i gang. Vil det bli et godt år? Er du forventningsfull og glad? Kanskje forventer du deg ikke noe godt, men ser dystert mot tiden som kommer? Her er vi forskjellige og vi har med oss ulike erfaringer. En ting er sikkert, tiden kommer og med den får vi som oftest muligheter til å velge og si ja eller nei til det nye. Vi kan i hvert fall velge hvordan vi vil forholde oss til det vi skal møte i framtiden. Prøver jeg å være positiv og takknemlig for det jeg får oppleve? Eller er jeg så avventende at jeg går glipp av det gode som tiden vil bringe?

Jeg synes begynnelser er spennende. Det er liksom ikke måte på hva man kan få til bare ved at det er noe nytt som begynner. Jeg liker å begynne på en ny bok, skrive på et nytt ark, kvesse en ny blyant og og legge til rette for at noe nytt kan ta til. Men før jeg kan begynne på noe nytt, må jeg avslutte det gamle. Akkurat det er jeg utrolig dårlig til. Jeg har bare lyst til å hoppe rett i det nye og kjøre på. Men ved å ta en liten stund og reflektere på det som var, ta med meg de gode lærdommene og la det andre ligge, så er jeg kanskje bedre utrustet til dagene som kommer? Tja, ja, jo, kanskje – hvis jeg klarer å la det dumme som hendte, flausene og de pinlige situasjonene ligge… Det er vel her fallgruven er?

Bibelen er oppmuntrende i så henseende, se her:

Dere skal ikke minnes de første ting, ikke tenk på det som hendte før. Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.

Jes;18-19

Altså, legg bak deg det som var, se framover og gled deg, noe nytt er på gang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s