Trening

Er trening ett av dine nyttårsforsett? Da er du ikke alene. Mange har til og med «trene mer» som et forsett. Mange trener ute i naturen, jeg er av dem som går på treningsstudio og må ha et program, en avtale med noen eller helst en som skriker til meg for at jeg skal orke å røre på meg. Dersom jeg ikke har avtalt med noen for å gå og trene bruker jeg veldig mye tid til å argumentere med meg selv om hvor trøtt jeg er eller at det slett ikke passer nå. Derimot om jeg har en avtale med noen, ja, da er det ikke spørsmål, jeg hiver på meg og møter opp presis og er i grunnen fornøyd med det. Jeg som sitter mye stille, som elsker å sitte stille, har godt av fysiske trening. Vi har fått en kropp og vi som har en som stort sett fungerer er blant de heldige. Uansett bør vi ta vare på den kroppen vi har, det står det til og med i Bibelen:

Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. Dere er kjøpt og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære!

1.Kor.6;19-20

Samtidig kan det bli mye fokus på kropp og trening. Alt med måte, sies det. Om jeg trener kroppen, så er det andre deler av meg jeg også må trene for vi har både sjel og ånd som trenger sitt. Hjernejogg, for eksempel. Ikke bare lese feel-good romaner, men noe som utfordrer hjernen. Gudsfrykt, kan jeg øve meg i det? Absolutt, for gudsfrykt er nyttig til alt står det skrevet:

For kroppslig øving er nyttig til noe, men gudsfrykt er nyttig til alt. Til den er det knyttet et løfte både for dette livet og for det som kommer.

1. Tim.4;8

Hva skal du trene dette året?

2 kommentarer om “Trening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s