Er du klar?

Dette har du vel hørt noen ganger? «Er du klar?» Den som spør kan kanskje være en du skal gå på tur med, en du skal gjøre noe sammen med? Kanskje du skal holde et foredrag eller en tale? Det er noen som spør om du har gjort de nødvendige forberedelsene for å være klar. Klar til å yte, klar til å være tilstede og klar for å fortelle noe. De siste dagene har jeg sett folk som øver på instrument, folk som øver på å gå i takt, folk som finner fram prøver på stoffer og farger for å se om det de skal gjøre klart blir så fint som de hadde forestilt seg. De holder ivrig på med ting og tang for å være klare. Jeg ser i blomsterbedet at blomstene gjør seg klare til å sprette ut i all sin prakt, ja, våren er klar!

I Bibelen leser vi også om å være klar eller å gjøre seg klar:

Men salige er dere om dere lider for rettferdighets skyld. Vær ikke redde for dem og la dere ikke skremme, men hold Kristus hellig som Herre i hjertet! Vær alltid klare til forsvar når noen krever dere til regnskap for det håp dere eier.

1. Pet 3;14-15

Å fortelle noen om hva jeg tror på og hvorfor jeg gjør det, er noe jeg må tenke igjennom. Det er viktig å vite for min egen del, men like mye for å kunne dele tro og tanker med andre. Dersom dette er uklart for meg, hvordan kan jeg da forklare og tydeliggjøre for andre? Jeg trenger å tenke, tale og øve slik at jeg etterhvert blir klar. Kanskje du og?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s