Kraften i det gode

Jeg har en app på telefonen min som sender meg et bibelvers hver morgen. Det verset er det første jeg leser og jeg tror det er en god start på dagen. Fordi jeg prøver å lære meg spansk har jeg det samme verset på spansk slik at jeg leser verset i flere utgaver. Noen ganger skjønner jeg ikke bæret av hva jeg leser, mens andre ganger er det en nesten ordrett oversettelse. Noen dager er oversettelsen slik at jeg til og med får noe ekstra å tenke på. Slik var det i dag:

La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!

Romerne 12;21

I den spanske oversettelsen som heter La Palabra ( Ordet) står det:

No permitas que te venza el mal, antes bien, vence al mal a fuerza de bien

Romanos 12;21

Hvorfor ble jeg så begeistret? Her står det: overvinn det onde med kraften av det gode. Tenk på hvilken kraft det er i å gjøre godt for andre og tenke godt om andre. Det kan faktisk snu uheldige situasjoner, det kan forandre en holdning og det kan få ting på rett kjøl igjen. For meg er det en påminning om å granske meg selv slik at jeg ikke lar meg overvinne av det onde og destruktive, men bruker kraften som godhet gir til å gjøre det rette og tenke bedre om folk enn det jeg stadig står i fare for å gjøre. Å møte godhet er balsam for sjel og ånd, å gjøre godt styrker hele mennesket.

En kommentar om “Kraften i det gode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s