Påskeegg

Fikk du et påskeegg i påsken? Et egg fylt med søte biter til glede for den som fikk og minst like mye for den som ga. Det ble ikke så mange påskeegg her i huset, men søte biter har det med å dukke opp når det er noe som skal feires. Det fikk meg til å tenke på den nydelige filmen Forest Gump, hvor hovedpersonen sitter på en benk og spiser sjokolade. En dame setter seg ved siden av ham og han sier: «My mama always said: Life is like a box of chocolate, you never know what you´ll get». (Mamma sa alltid: Livet er som en boks sjokolade, du vet aldri hva du vil få). Tenk etter: er det ikke ofte slik at vi vet ikke hva som er rundt neste sving eller for å holde oss i konfektboksen, vi vet ikke hvordan neste bit vil smake. Surt eller søtt.

Det er vel derfor dikteren Mads Nielsen (1879-1955) skrev «Hver dag er en sjelden gave en skinnende mulighet» – en sang som minner oss om muligheten som ligger i dagen i dag og dagene som ligger foran oss.

Det handler om tro, tro på at neste bit er søt og god, neste hendelse vil være til glede og ikke til sorg, slik blir vi daglig trent til å ha tro og tillit til at Gud vil det beste for oss, alltid.

Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser. (Hebr.11;1)

Uten tro er det umuligå være til glede for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham.

Hebr.11;6

Slik kan vi daglig både øve oss på å ta dagen slik den er og ha forventning til det som kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s