Planteliv

Jeg har et par tomatplanter i stua. De ble kjøpt inn som ganske små planter og tilbrakte de første ukene i kjelleren med ekstra lys. De har etterhvert vokst seg større og blitt flyttet opp i stua og når varmen kommer skal de ut i hagen. Det er spennende å se hvordan de vokser, blir høyere og kraftigere. Jeg var kjempefornøyd helt til en av svigerdøtrene mine sa: «Her har du en tyv!» Hva, tyv i tomatplanten! Det hun mente var at i bladfestet på planten vokste det fram en ny stilk som må fjernes for ikke å ta kraft fra hovedplanten. «Men det som er fint», sa hun, «er at du kan sette denne i vann og lage en ny plante av den». Klok dame! Jeg satte tyven i et glass med vann og etter en god uke er det nå røtter på stilken og den er klar for jord og et nytt liv som tomatplante.

For meg ble dette en påminning om at endring er mulig. For dette som var en tyv som stjeler kraft, skal nå bli en plante som i sin tid skal gi frukt! For at det skal bli frukt og mye frukt så er det nødvendig med rensing. «Tyver» må fjernes, jorda må hyppes oppover stammen, vann og næring må gis i rett mengde og i rett tid.

Slik er også livet for oss. Skal det bli noe av våre evner og talenter må det øves, må det tilføres ny kunnskap og læring. Noe er lett å gjennomføre, andre ting krever mer innsats, men ingenting er umulig når Gud er gartneren.

Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik som greinen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg. Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre.

Joh. 15; 4-5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s