På slanker´n

Jada, jeg er på slanker´n igjen for jeg vet ikke hvilken gang. Sånn er det med damer som lett legger på seg, vi driver på og skal ned noen kilo både titt og ofte. Hvorfor gjør jeg dette? Det er jo en plage for både meg og ikke minst omgivelsene. Jeg har tenkt litt på det, hva er grunnen? Helsemyndighetene forteller oss at vi blir stadig tjukkere, men er det nok for meg? Nei, for min del handler det om at jeg vil orke å herje rundt med barnebarna og jeg vil ha nok energi til å være ute blant folk. Altså: helsa er viktigst og som det står i Bibelen:

Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære!

1. Kor. 6;19-20

Hvordan kan jeg ha dette som mål? Jo, ved å ta vare på kroppen både ved å redusere belastningen og ved å holde meg i aktivitet. Tenker Gud på slanking? Tror ikke det er hovedfokus, men at vi skal ha det godt! Vi kan lese om mat, spising, og glede over et måltid flere steder i Bibelen:

Kom alle tørste, kom til vannet! Dere uten penger, kom og kjøp korn og spis! Kom og kjøp korn uten penger, vin og melk uten betaling! Hvorfor bruke penger på det som ikke er brød, og arbeid på det som ikke metter? Hør nå på meg, så skal dere få spsie det som godt er, og fryde dere over fete retter. Vend øret hit og kom til meg så skal dere leve! Jeg vil slutte en evig pakt med dere, min godhet mot David står fast.

Jes 55;1-3

Gode ord om gode løfter og de fete rettene kan vel like gjerne være av den åndelige og sjelelige typen? Eller…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s