Gullfunn!

Jeg gikk en tur i regnet og nysgjerrigheten ledet meg inn på en ny vei. Veien gikk forbi en ny veiskjæring. Midt i denne kunne jeg se forskjellige lag i fjellet, nydelige, fargerike lag som nesten laget en regnbue i steinen. Midt i denne «regnbuen» lå det en trekant av steiner som jeg lirket løs og tok med meg hjem. Husbonden som også var med på turen sa at det var vel ikke alle som ville se på disse steinen som en skatt, men det gjorde altså jeg. For noen er vakre steiner en skatt, for andre er de stein, en helt vanlig ting som ligger på bakken. Jeg tok altså steinene med meg hjem, de var ikke så tunge, men de ble jo det etterhvert, de var ganske skitne på baksiden og jeg så ut som om jeg hadde gravd skikkelig i søla. Jeg følte meg ikke så veldig stilig da vi gikk videre, men det var jo en skatt og de skulle med hjem, det var sikkert. De ligger vakkert på et lite bord om minner meg om skatter som plutselig glimter til.

Hva vil jeg med denne historien? Skatter kan være forskjellige ting for folk. Skatter kan kjennes som et funn av gull og bli viktige. Jeg samler ikke bare på fine steiner, men også på bøker, dikt, Guds Ord og fine folk. Når jeg finner gull enten det er en stein eller et bibelvers som taler til meg tenker jeg på det som står om Guds rike:

Himmelriket er likt en skatt som var gjemt i en åker. En mann fant den, dekket den til igjen, og i sin glede gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren.

Matt13;44

Det er verdt å slite litt, satse for å få skatter som kommer i vår vei, enten det er planlagt eller tilfeldig. Guds Ord er mitt daglige gull. Har du prøvd et daglig vers? Kanskje det er gull for deg og?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s