Å bli formet

Har du tenkt på hvordan vi blir formet av mennesker, arv, miljø og ulike omstendigheter som skjer i løpet av livet? De av oss som har hatt en god og trygg oppvekst har noe ekstra å bygge på og det er det grunn til å være takknemlig for. Vi blir alle påvirket og formet av de vi møter, dem vi lever med og omstendighetene vi må forholde oss til. Vi er bevegelige og under forming særlig i unge år, men jeg har tenkt på hvor viktig det er at jeg ikke stivner i en form når årene går og jeg (utrolig nok) ikke er like ung lenger. Det sies: Vi lærer så lenge vi lever, men kan vi samtidig si at vi formes og dannes så lenge vi har et åpent sinn og er klare for å ta imot lærdom, ny kunnskap og nye erfaringer? Jeg håper det.

Men nå, Herre, er du vår far! Vi er leire, du er den som former oss, alle er vi verk av din hånd.

Jes 64;7

Jeg tenker at det er en god ting å bli formet av Gud, ikke alltid behagelig, men til syvende og sist godt for meg og godt for dem rundt meg. Gjennom det Gud gjør i meg og med meg får jeg tro at jeg blir en bedre utgave av meg selv, mer som den jeg var ment til å være. Jeg kan ikke si at alle hendelser og utfordringer jeg har møtt, har vært av det slaget jeg har jublet for, men i ettertid har jeg sett at Guds plan og tanke for meg har vært god. Kanskje det er/har vært slik for deg og?

Se på disse krukkene, de er av samme materiale, men forskjellige, slik er mennsket og, fint laget i hver vår form.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s