Begynnelser

Godt nytt år! Det er en begynnelse som ligger foran oss, det er «en forventning i lufta». En forventing om at noe fint skal skje, at det er noe godt i vente, at vi får lov til å kjenne på optimismen. Noen har tøffe ting i vente, noen har urolige tanker, noen kjenner på økonomiske byrder, men ved et årsskifte trenger vi å løfte blikket, søke etter det som kan fylle oss med takknemlighet og glede tross alle dystre utsikter. Du kan gjerne si at dette var da voldsomt til «gladtenkning», men om du leter, tror du ikke du vil finne en god del å glede deg over?

I flere år har jeg skrevet en «takknemlighetslogg». Hver morgen tenker jeg etter; hva hendte av gode ting i går som jeg virkelig kan være takknemlig for? Det behøver ikke være en stor ting, det er som oftest ikke det, men jeg kan ha hatt en fin prat med naboen eller det var sol ( eit storhende for oss på Vestlandet) eller at jeg faktisk gikk den turen, skrev den meldingen, gjorde det jeg hadde planlagt. Om du leter vil du finne noe.. Ved årets begynnelse ser jeg tilbake på loggen og ser at alle disse små tingene faktisk var en strøm av gode ting jeg har fått oppleve.

Det var selvsagt ikke bare gode ting som har skjedde. Venner har fått alvorlige diagnoser, familiemedlemmer har hatt utfordringer og det har vært perioder hvor ting har rotet seg sammen for meg. Likevel, jeg velger hva jeg vil fokusere på midt i alt. Så akkurat nå vil jeg fokusere på begynnelser. En begynnelse på et nytt år, en begynnelse på en nye muligheter og nye begynnelser.

Han som sitter på tronen sa: «Se, jeg gjør alle ting nye». Og han la til: » Skriv det ned, for dette er troverdige og sanne ord»

Åp 21;5

Kanskje du og jeg nettopp skal gjøre det dette året? Skrive ned alle de nye, og alle de gode tingene som skjer med oss og for oss i 2023.

Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s