Å bytte

I forrige uke leste jeg i avisen at parkavdelingen i Bergen kommune holdt på å ta ned juletrær, julepynt og en del belysning rundt omkring i byen. De tok ikke ned alt, men lot belysningen i trærne henge. Nå ble disse lysene ikke lenger kalt julebelysning, men vinterbelysning. Samme lys, nytt navn! Jeg ble ganske henrykt, for når Bergen kommune kan la lysene henge og bare skifte navn, ja, så går vel det bra her ute på Frekhaug og? Men er det egentlig så enkelt? Bare skifte navn sånn uten videre? Jeg har på følelsen at jeg prøver å lure meg selv, for en forandring krever noe mer enn bare et navneskifte, gjør det ikke? Lys er nå en ting, men hva med et indre skifte?

I Bibelen står det slik:

Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet. Jeg gir min Ånd i dere og gjør at dere følger forskriftene mine, holder lovene mine og lever etter dem.

Esekiel 36;26-27

Her snakker vi bytte, dere! Det er ikke bare bytte av navn eller et kosmetisk skifte, men noe helt nytt som forandrer hele mennesket og som for meg i hvert fall skaper energi og glede. Hva med deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s