Å modnes

Jeg går på leting etter modne bær i hagen. Jeg har sett at flere av mine venner har vist fram modne jordbær på diverse sosiale plattformer, men mine bær viser ingen tegn til rødme! Hvorfor er det slik? Er det ikke like mye sol, varme og stell i min hage som i de andres? Eller er det ikke det som er cluet? Har jeg en senere sort, en som trenger mer tid på å modnes, få den klare røde fargen og den nydelige søte smaken?

Det samme er det med epletreet. Det ene eplet henger der så lite og grønt, skal jeg måtte vente helt til høsten før det kan plukkes ned?

Disse bærene har fått meg til å tenke på at slik er det med oss mennesker og, den samme syklusen. For å bli modne må vi være kart, som husbonden sier: «grønne og uspiselige!». Noen av oss trenger mye lengre tid på å få visdommens sødme og noen får den ikke i det hele tatt. Noen av oss virker modne på enkelte områder, men kan være utrolig barnslige på andre.

Jeg tenker at den gjennomgående modningen kommer først når Gud får gjøre oss modne og når vi lærer å se på hverandre gjennom Guds blikk.

Og det var han som ga noen å være apostler, noen til profeter, noen til evangelister og noen til hyrder og lærere, for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp, inntil vi alle når framtil enheten i troen på Guds Sønn og i kjennskapet til ham og blir det modne mennesket som er fullvoksent og har hele Kristi fylde.

Ef 4;11-13

…men det hadde vært stas med noen røde bær, litt snart….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s